Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лоша преценка довела до катастрофата на Албон

Лоша преценка довела до катастрофата на Албон

479
0
Алекс Албон
Колата на Алекс Албон след инцидента, снимка: Спас Генев

Лоша преценка е довела до глупава грешка, която причини катастрофата на Алекс Албон по време на втората тренировка в Унгария. Това обясни пилотът на Торо Росо след инцидента.

Той се изтегли много вляво при атаката на последния завой, стъпи в тревата, след което се завъртя и се разби в предпазните стени.

Силата на удара беше 15G, заради което Албон бе откаран в медицинския център за проверка на здравословното му състояние. Тайландецът от британски произход в крайна сметка се отърва без контузии, но пропусна цялата втора сесия.

„Беше лоша преценка, обясни Албон. – В подхода за този завой искаш да влезеш колкото се може по-широко в него. А аз не прецених добре траекторията си. Предната гума не попадна в тревата и не мислех, че ще се озова в нея.

Но задната част попадна и се завъртях. Времето също не ми помогна, тъй като трасето беше доста хлъзгаво. Разбира се има повреди по колата, но мисля, че всичко ще е наред. Скоростната кутия, която използвах, не е тази, с която ще карам в събота и неделя.“

Албон логично завърши сесията последен без време. Неговият съотборник Дани Квят обаче се представи доста добре. Руснакът записа 10-о време, като изостана с малко над 1 секунда от лидера Гасли.