Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лоши новини за Лотус и Суперфънд

Лоши новини за Лотус и Суперфънд

28
0

Компанията Лотус последва примера на фамилията Брабам и заплаши да започне съдебно действие срещу основаването на отбор от Формула 1 с тяхното име.

Миналата седмица се понесе слух, че Тим Лотус може да се завърне на стартовата решетка през 2010 година под формата на отбора от британската Формула 3, Лайтспийд. От екипа казаха, че собственикът на правата над името, Дейвид Хънт, им е гарантирал разрешение да ползват марката.

Хънт, който купи Тим Лотус, след като екипът банкрутира през 1994 година, е брат на световния шампион от 1976 година, Джеймс Хънт.

Въпреки това от Лотус Карс Лимитид – производител на спортни автомобили, базиран на компанията, основана от Колин Чапман през 1952 година – поясниха в сряда, че по никакъв начин не се асоциират с евентуалния тим през 2010 година.

„Лотус ще предприемат всичко необходими стъпки, за да защитят името, репутацията и имиджа на марката си“ – казано е в официално съобщение.

Тези лоши новини бяха последвани от други. В сряда се появи слухът, че отборът на Суперфънд – австрийски инвестиционна компания – може да е задраскан от списъка с потенциални отбори за 2010 година поради неизплатени дългове, свързани с автомобилния спорт. Става дума за дълг от 4 млн. евро.