Начало Formula E News Лотерер бил объркан в дуела си с Верн

Лотерер бил объркан в дуела си с Верн

40
0
Андре Лотерер,Жан-Ерик Верн

Андре Лотерер, който завърши втори в еПри на Сантяго в Чили, 4-и кръг от сезона във Формула Е, заяви, че е бил объркан от ситуацията със съотборника си Жан-Ерик Верн в екипа на Techeetah в края на състезанието.

Двамата бяха на първо и второ място, като Верн водеше, но Андре имаше по-добро темпо и на няколко пъти се опита да го изпревари. Стигна се и до удар между двамата в предпоследната атака на Лотрер, след който по чудо и двете коли останаха в състезанието без повреди, като запазиха и първите 2 позиции.

„Бях много изненадан, каза Лотерер. – Бях уверен, че със скоростта, която имам, ще мога комфортно да изпреваря Верн. Но той е мой съотборник и има много точки в шампионата. Бях със смесени чувства. Имах толкова много скорост.

Исках да разбера къде мога да направя безопасно изпреварване и за мен това беше завой 3. Той се защитаваше много агресивно и не можах да избегна удара. Имаше голяма разлика в скоростта. За късмет успяхме да спрем и да вземем завоя.“

Верн от своя страна обясни, че е имал проблем с контролирането на изразходването на енергията, като обаче погрешно е смятал, че трябва да запази такава за още една обиколка. А липсата на радио комуникация само е задълбочила проблема.

„Натисках много здраво в завоите, като на два пъти почти ударих стената, каза Верн. – Той се опитваше да ме атакува от външната страна и натискаше докрай. Мислех си, че няма как да завърши състезанието (изразходвайки толкова много енергия). Но всъщност при него всичко бе наред, а аз се опитвах да запазя такава за една обиколка повече без нужда.“