Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус 127 представен в Лондон

Лотус 127 представен в Лондон

59
0

Лотус Рейсинг показа днес своя Т127 на специална презентация в Лондон. Автомобилът е повод за гордост за създателите си, отбеляза шефът на отбора Тони Фернандес, тъй като излиза на бял свят само 5 месеца след получаването на слот за участие в шампионата на Формула 1 през 2010 г.

– Невероятно съм горд, че съм тук днес, за да покажа на света плодовете на упоритата работа на отбора през тези пет месеца. За мен и другите акционери е изумително да видим как екип, който преди този период не съществуваше, сега действа с пълна сила, пълен с ентусиазъм и страст за Лотус Рейсинг и предстоящите предизвикателства, както и че тези хора бяха в състояние да произведат тази красива кола за толкова кратко време. Сега обаче започва истинската работа. Идват тестовете и сезонът, а съм уверен, че отборът ще надмине очакванията, както и че ще имаме поддръжници, където и да отидем – феновете ни се увеличават от момента на появата на Лотус Рейсинг през септември 2009 г. – допълни той.

Технически директор на екипа е известният конструктор Майк Гаскойн. Той се съгласи с думите на шефа на тима, че изминалите близо 150 дни са били едни от най-напрегнатите и в неговата кариера.

– Удовлетворен съм, че стигнахме дотук и сега виждате красивия ни болид, който представлява великолепна база за работа. Той ни дава възможност да участваме в надпреварите както трябва да се прави – с дух на победители. Трудното сега започва, но знам, че всички в тима и аз ще се справим – категоричен бе той.

Лотус също са с двигател на Косуърт. Ще използват скоростна кутия Хтрак.