Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус доволни от класирането в Q3

Лотус доволни от класирането в Q3

25
0
Ромейн Грожан

В тима на Лотус останаха доволни от класирането на Ромейн Грожан в последната част на квалификацията преди Гран при на Китай.

Френският пилот на екипа остана с 10-то време, но в отбора са удовлетворени от отбелязания този уикенд прогрес.

Денят бе добър за Ромейн – много добра последна свободна сесия и макар да не бе толкова бърз следобед, е положително, че стигна до Q3. Надявахме се на малко по-силно представяне, така че трябва да разберем какво ни липсваше. Като цяло е чудесно, че колата отново е там, където й е мястото – коментира директорът операции на пистата Алан Перман. – Двигателят на Пастор [Малдонадо] пък бе с теч сутринта и трябваше да го сменим. Просто нямаше начин да успеем да го сторим навреме за квалификацията, което за нещастие означаваше, че няма как той да кара в сесията. Според мен потенциалът за надпреварата е добър. Темпото на Ромейн бе подобно на това, което щеше да има и на сухо, така че шансът за точки е реален.

Грожан също отбеляза, че е хубаво да е в Q3, както и че отборът е с добър прогрес в Китай:

Нещата се получиха по-добре в свободната тренировка, отколкото в квалификацията, за която имахме по-големи надежди. Не съм сигурен защо представянето се промени така. Имах проблеми с гумите, условията се промениха малко следобед, но пък мина известно време, откакто се бях класирал в Q3! Дано състезанието утре също е добро и да останем в топ 10.

Малдонадо не бе щастлив от факта, че не можа да кара изобщо в сесията за разпределение местата на грида. Венецуелецът обаче остана оптимист за надпреварата, въпреки незавидната си позиция.

Видяхме как Ромейн се класира в топ 10 днес, а аз бях шести сутринта, така че правим подобрения – намери положителното в ситуацията Пастор.