Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус доволни от липсата на технически проблеми

Лотус доволни от липсата на технически проблеми

29
0

Общо 115 обиколки без особени проблеми направиха пилотите на Лотус в днешните свободни тренировки. Файруз Фаузи кара в първата от тях на мястото на Хейки Ковалайнен, като финландецът се върна в кокпита си следобед редом с Ярно Трули. Малайзийският състезател бе наистина щастлив, че отново имаше шанс да кара.

– Условията не бяха добри, но пък това е едно и също за всички. Въпреки променящото се време, се чувствах все по-удобно в болида с всяка изминала обиколка. След като веднъж гумите стигнаха оптимална работна температура, вече можех да натисна повече, а и колата бе издръжлива – коментира Фаузи.

Според Ярно Трули Т127 върви доста добре на Хокенхайм, като и трасето се е подобрило с течение на деня. Финландският му съотборник пък също бе доволен от издръжливостта, въпреки че не се справи с намирането на оптимален баланс.

– Полезен ден за нас без особени грижи с който и да е от автомобилите – сподели техническият директор на Лотус Майк Гаскойн. – Последното излизане на Ярно бе прекъснато рано заради малък проблем с горивната помпа, но освен това нямаше други повреди. Файруз свърши перфектна работа сутринта на мократа писта, като кара и с мокри гуми, и с интермедии. Като се има предвид колко малко време е имал зад волана досега, трябва да е доволен от свършеното. Следобед успяхме да поработим върху настройките за сухо трасе и според мен намерихме ясна посока към края на изпитанията за утрешната си работа – допълни той.