Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус доволни от представянето на Ковалайнен

Лотус доволни от представянето на Ковалайнен

64
0

16-о време даде Хейки Ковалайнен в квалификацията за Гран при на Белгия днес. Финландският пилот на Лотус обаче ще стартира от още по-предна позиция заради санкции на други пилоти и това определено бе повод за радост в бокса на екипа.

– Квалификацията днес бе великолепна за нас – за втори път стигнахме втория сегмент след Малайзия. Всичките ни решения бяха правилни, избрахме точните гуми и за двете части, а накрая водех наистина сериозна битка с Тимо [Глок] и го победихме, така че изпълнихме целта си за деня. Намираме се в доста добра форма спрямо преките си съперници. Изглежда пистите с по-ниско аеросцепление ни пасват. Надявам се условията и утре да са такива, за да имаме възможно най-висок шанс – обясни Хейки.

С оглед чудесното класиране на Ковалайнен Ярно Трули логично бе разочарован от изоставането си. Италианецът бе ядосан и заради инцидента си с Лукас ди Граси, който според него се случи по вина на бразилеца.

– Сесията бе доста луда и започна за мен лошо, след като Ди Граси си изпусна колата. Аз бях по-бърз от него, а нямаше как да го избегна. Ако ме беше пуснал, това нямаше да стане. В условия като днешните е трудно, изненади има за всички, но ние все пак сме в добри позиции за утре – коментира Трули.