Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус Е22 излезе официално на писта, тестовете в Бахрейн стартираха

Лотус Е22 излезе официално на писта, тестовете в Бахрейн стартираха

44
0
Лотус Е22

Последният нов болид за сезон 2014 г. във Формула 1 – Лотус Е22 – направи днес дебют на писта. Колата премина шейкдаун по време на филмов ден, проведен от тима от Енстън на пистата Херес, но сега се появи официално на трасе в началото на втората сесия предсезонни изпитания.

Ромейн Грожан е зад волана на болида. Лотус не бяха на първите тестове за годината на Херес и продължиха да работят във фабриката си. Екипите със задвижваща система Рено обаче имаха сериозни проблеми в тези тренировки и тимът от Енстън не пропусна кой знае колко работа, каквито опасения имаше. От Вири-Шатийон пък се надяват да са оправили грижите и нещата в Бахрейн да вървят нормално.

Лотус Е22 се отличава с концепцията си за носа, различаваща се от всички останали решения и интерпретации на новите правила. Той е разделен на две части, като едната е малко по-дълга от другата (за да отговаря на изискванията).

Условията в Бахрейн са значително по-добри от тези на Херес – още в началото на тренировките температурата на въздуха бе над 16 градуса, а тази на пистата – близо 30 градуса и скоро се качи до 33. Очаква се екипите да отделят повече време на работа по новите гуми на Пирели в тази сесия, тъй като на испанското трасе бе твърде студено, за да се разчита на някакви представителни данни.

Два часа след началото на пробите на пистата все още нямаше следа от Ред Бул и Торо Росо. Пет екипа бяха записали времена: Люис Хамилтън (Мерцедес) бе пръв с 1:40.625, следван от Фернандо Алонсо с Ферари (на 0,490 сек), Адриан Сутил със Заубер (+2,224), Грожан (+4,207), Робин Фрийнс с Катерам (+6,904), останалите бяха с опознавателни обиколки. От шампионския тим публикуваха съобщение в Туитър акаунта си, гласящо: „Работим упорито в гаража в момента, но скоро ще сме на пистата”.

Началото на сесията малко се забави, тъй като маршали проверяваха трасето. Половин час след предварително обявения час зеленият семафор светна и работата стартира. За Ред Бул днес трябва да кара Себастиан Фетел, за Торо Росо – Данил Квят. Останалите участници в първите изпитания на трасето до Манама са Кевин Магнусен (Макларън), Нико Хюлкенберг (Форс Индия), Фелипе Маса (Уилямс) и Жул Бианки (Маруся).

На пистата ще се появи и новият рейсинг директор на Макларън Ерик Булие. Той напусна Енстън и зае новосъздадения пост в отбора от Уокинг в началото на февруари. Тази сутрин французинът пусна съобщение в Туитър, гласящо: „Обратно на работа” и придружено със снимка от международното летище в Манама.