Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус Е22 направи първите си обиколки на писта (видео тийзър)

Лотус Е22 направи първите си обиколки на писта (видео тийзър)

48
0

Отборът на Лотус изведе новия си Е22 на писта, като целта бе да се направи клип за сезон 2014 г. В снимките участваха и двамата титуляри на екипа Ромейн Грожан и Пастор Малдонадо.

В Енстън са наясно, че предизвикателството на новия сезон е огромно. Въпреки едни от най-големите технически промени в спорта от десетилетия насам обаче, отборът пропусна първия предсезонен тест на пистата Херес. Техническият шеф Ник Честър обясни, че тренировките не съвпадат с развойната програма на тима. Част от нея бе проведена по време на снимките.

И в най-лудите си сънища не съм си представя, че ще карам болид от Формула 1 по начина, по който го направих за това видео – коментира Грожан. – Беше уникално изживяване и се надявам да го развием по-нататък.

Лотус бяха единственият тим, чийто нов болид не бе стъпвал на писта досега. Останалите отбори бяха на теста на Херес, където обаче тези със задвижваща система на Рено имаха сериозни проблеми. Особено шокиращ старт на подготовката си записаха шампионите от Ред Бул – те имаха едва 21 обиколки след четири дни изпитания. Това доведе до поредица анализи какво всъщност е изоставането и дали няма да коства на работещите с Рено екипи сезона. За пример е даван екипът на Макларън, който през 2013 г. се оказа с шестмесечно закъснение в развитието на болида си, чиято концепция бе объркана. Това означаваше загубен сезон и един от най-старите отбори в Гран при не записа дори подиум през предходната година.