Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус – една година от завръщането

Лотус – една година от завръщането

53
0

Лотус ще празнува 1 година от деня, в който научиха, че ще участват във Формула 1 през 2010 г. в деня на Гран при на Италия следващата седмица.

– Монца ще е специална за всички нас. В деня на надпреварата – 12 септември – се навършва точно една година от момента, в който разбрахме, че кандидатурата ни за участие във Формула 1 през 2010 г. е приета. Трудно е да изразя с думи какво означава това за екипа ни. Последните 365 дни бяха невероятни, а ни предстоят още по-вълнуващи мигове. Питали са ме вече безброй пъти дали наистина съм мислел, че ще успеем да изпълним изглеждащата като невъзможна мисия да създадем отбор буквално от парче хартия. А сега сме десети в шампионата, най-добри сме от новите отбори и бъдещето пред нас е блестящо – заяви техническият директор на тима Майк Гаскойн.

Същевременно обаче екипът продължава подготовката си за 14-ия кръг от сериите, като според Гаскойн на Спа пилотите направиха едно от най-добрите си представяния до настоящия момент на сезона.

– В множество надпревари позициите ни на финала са били по-добри, но по отношение на издръжливостта това се оказа най-силното ни състезание. Сега отиваме на Монца, а тази писта винаги е била много специална. Тифозите създават невероятна атмосфера и въпреки че по принцип са съсредоточени върху Ферари, според мен за Ярно и Хейки също ще е нещо необикновено да излязат със зелено-жълтите ни коли, както и за някои от най-запалените автомобилни фенове по света. Що се отнася до самата писта, то Монца е уникална. На нея се използва най-ниското ниво на аеросцепление спрямо всички трасета в календара на Формула 1. За следващия уикенд ще имаме специален пакет спрямо тези изисквания с нови предно и задно крила плюс още няколко малки модификации по автомобилите – допълни още той.