Начало Автомобили Лотус Екстрема- новото творение на UK Garage

Лотус Екстрема- новото творение на UK Garage

145
0

Tунинг специалиститe от UK Garage представиха своя най-нов проект. Инжeнерите от студиото, разработващo предимно коли на TVR, Нобъл и Радикал, този път са решили да преобразят Лотус Ексидж. Напълно промененият автомобил носи името Екстрема и е предназначен предимно за каране на писта.

Като за начало, на бъдещите клиенти се представя списък с двигатели, от които те могат да избират. Списъкът започва с три Пауъртек V8 мотора. Първият от тях е 2.6-литров с 360 к.с. , следван от 2.8-литров с 450к.с., а третият доставя 560к.с. и е с работен обем от 3.4 литра. Всеки от тях тежи около 95кг. С такъв двигател общото тегло на автомобила не надвишава 750кг.

След тези три агрегата следва 2.8-литров V6 турбодвигател, който може да развива 300 или 350 к.с в зависимост от електрониката. С него теглото на колата се увеличава до 850кг, което обаче също не е никак много. По-нататък в списъка UK Garage предлага на клиентите си и мотори от Шевролет. Най-слабият от тези двигатели – LS3s развива 420 или 500 к.с. С него теглото вече се покачва на 970кг.

А тези, които искат максимума за своята Екстрема, могат да поръчат за колата си двигателя LS7 с 513к.с. или пък LS9, внедряван и в Корвет ZR1, с мощност от 647 к.с. С него теглото на автомобила става точно един тон. В комбинация с този агрегат, Лотус Екстрема може да се ускори от 0 до 100 км/ч. за 2.8 секунди, от 0 до 200 за 7 секунди и т.н., докато достигне максималната си скорост от 320км/ч. Скоростната кутия може да бъде ръчна или секвенционална.

Екстрема има алуминиево шаси, а материалът за купето отново е според избора на клиента. Вариантите са два – фибростъкло или карбон-кевлар. Наложило се е то да бъде удължено с 20см, за да може да побира тези големи двигатели. Също така, купето е направено и по-широко, за да може да побере по-широките гуми и е оборудвано с регулируемо окачване.

Цените за този уникален модел започват от 66 000 Евро, като срещу допълнително заплащане може да бъде поръчана и версия, годна за движение по улиците.