Начало Автомобилни новини Lotus Elise S Cup R идва на бял свят на шоуто на...

Lotus Elise S Cup R идва на бял свят на шоуто на Аутоспорт

55
0
Lotus Elise S Cup R

Lotus Elise S Cup R ще дойде на бял свят на шоуто на Аутоспорт, което ще се проведе в Бирмингам от 9 до 12 януари. Заедно с него компанията ще изложи още Exige V6 Cup и Exige Cup R, както и Evora GT4.

Lotus се стараят да предлагат продукти за всевъзможни интереси и бюджети, като предлага и специални курсове в Lotus Driving Academy.

Elise S Cup R е модел, който залага на естетиката на класическия Elise. Той е с ECM – engine control module. Автомобилът е разработен и с изпитвана с CFD (Computational Fluid Dynamic) аеродинамика, с ревизирани сплитер, дефлектори, дифузьор, под, задно крило и т.н. Всичко е направено така, че въздушният поток да създава допълнително пристискане.

Развитието на Elise S Cup R бе следващата логична стъпка след успеха на Exige V6 Cup R. Много хора и нови пазари се интересуват от автомобилен спорт, а това е перфектният автомобил за входно ниво. Независимо дали имате желание да се състезавате или просто развивате шофьорските си умения на писта и се забавлявате, невероятното управление и лекота на каране в комбинация с ниските разходи превръщат Elise S Cup R в чудесен избор – коментира шефът на Lotus Motosport Рупърт Мануейринг.