Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус губи спонсори заради напускането на Райконен?

Лотус губи спонсори заради напускането на Райконен?

40
0
Кими Райконен

Напускането на Кими Райконен от екипа на Лотус е огромна загуба за отбора и може да му струва някои спонсори, твърди бившият пилот от Формула 1 Мика Сало. Финландецът, който сега от време на време се изявява като коментатор, коментира пред телевизия MTV3, че сънародникът му е изключително популярен.

Напускането на Кими е ужасна загуба за Лотус. Неговата пазарна стойност е много по-висока, отколкото тази на [Ромейн] Грожан, така че те вероятно ще трябва да обяснят някои неща на спонсорите си – обясни Сало.

Мика заяви също така, че в Сингапур е разговарял с високопоставен служител на Ферари и е получил почти директен отговор, че Фернандо Алонсо няма да напуска отбора. Слухове за обтегнати отношения между испанеца и екипа му се носят още от края на юли. Връщането на Райконен в Скудерията бе повод за нови приказки как ще се сработят двамата пилоти през следващия сезон.

Новината за среща между Алонсо и президента на Ферари Лука ди Монтедземоло вероятно ще подкладе слуховете точно преди състезателния уикенд в Корея.

Междувременно Фернандо отхвърли твърдението, че би могъл да подобри представянето си по време на квалификациите. Според бразилския сайт Totalrace испанецът е заявил:

Точките се дават в неделя. Но дори съботата да не е приоритет, то съм далеч напред по този показател спрямо Фелипе [Маса]. Не мисля, че това е проблем за мен.