Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Радост в Лотус, разочарование за Торо Росо

Радост в Лотус, разочарование за Торо Росо

38
0
Хайме Алгерсуари

Истинска радост настана в Лотус след Гран при на Китай, в която екипът се пребори с Уилямс и Заубер.

В Торо Росо обаче очакваха повече от надпреварата след вчерашното си чудесно класиране в топ 10 на квалификацията.

Хейки Ковалайнен (16-и):

– Това е най-доброто представяне в историята ни. Не е най-предното ни класиране, но победихме две коли от средата на колоната в пряк двубой и съм много щастлив и от себе си, и от отбора ни. Знаехме, че ще имаме проблеми при по-ниски температури като вчерашните, но днес стойностите се качиха и очаквахме да направим такова каране, което да отрази темпото на колата ни. Ще продължим работа по подобрение поведението на болида, но от тук нататък нещата могат само да напредват.

Ярно Трули (19-и):

– Направих добър старт, след който с Хейки успяхме да дръпнем пред колите зад нас, придържайки се към стратегията. Първият ми питстоп не беше страхотен, все още имам и някои проблеми с износването на гумите, но днес екипният резултат е по-важен. Показахме, че се развиваме точно както искаме, а това е невероятен мотив за всички ни.

Себастиен Буеми (14-и):

– Не е очакваният от нас резултат и съм малко разочарован, че не взех точки, стартирайки от толкова добра позиция. Не знам какво точно се случи на старта, но не потеглих добре. Все си мисля, че изпълних всичко нормално, но ще трябва да прегледам данните, за да разбера защо колелата ми превъртяха. След това [Ник] Хайдфелд ме изпревари, предницата на колата ми се дестабилизира и решихме да сменим предното крило. Това означаваше допълнителен пит и съответно състезанието ми се провали.

Хайме Алгерсуари (незавършил):

– От доста ранен етап на надпреварата се борех със сцеплението на задните гуми. Затова решихме да спра за първи път в бокса по-рано от планираното – в опит да наваксаме изгубеното на старта. Веднага след излизането ми от питлейна обаче, усетих, че автомобилът е крайно нестабилен. Тогава гайката падна и колелото се откачи. Нямаше какво да направя. След най-доброто ми класиране в квалификация се надявах на по-добро представяне днес, но не стана.