Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус и Върджин за първия си ден на Каталуния

Лотус и Върджин за първия си ден на Каталуния

55
0
Лотус,Тийм Лотус

Лотус

Давиде Валсеки и Луис Разия получиха шанс да карат новия Т128 на тима в първия ден тестове на Каталуния. Двамата направиха общо 81 обиколки.

Майк Гаскойн (технически директор):

– Сравнително добър първи ден на четвъртата серия [изпитания]. Успяхме да изпълним цялата програма и двамата пилоти свършиха отлична работа. Като се изключи едно малко завъртане на Давиде в края на [сутрешната] сесия, те не допуснаха грешки. Луис също бе на прекрасно ниво, макар времето му в колата да бе ограничено в известна степен от механичен проблем. Сигурен съм, че щяхме да напреднем още, ако имахме време. Искам да благодаря и на двамата състезатели за всичко свършено по болида днес.

 

Върджин

Жером ДАмброзио (57 обиколки):

– От една страна е срамота, че Тимо не може да участва в теста тази седмица, тъй като резултатът от усилията на двама пилоти е по-добра информация за инженерите. От друга обаче, четири дни каране ще ми дадат ценно време в колата, за да се подготвя за дебютната си надпревара. Днес се съсредоточихме върху тренировки на спиране в бокса. Това е особено ценно, след като този сезон питовете определено ще са повече, така че изпипването им е жизненоважно.