Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус и Заубер след последните проби

Лотус и Заубер след последните проби

43
0

Лотус направиха някои съществени промени в механичните настройки и в разпределението на баланса, които доведоха до допълнително подобрение на издръжливостта и темпото на Т127 в последния ден тестове на пистата Каталуния. Хейки Ковалайнен бе зад волана на колата, но и на него не му се размина без грижи като на колегите му Ярно Трули и Файруз Фаузи в предишните дни.

– Проблем с планираната смяна на скоростна кутия ни забави следобед и не успяхме да направим толкова обиколки, колкото ни се искаше – призна техническият директор Майк Гаскойн. – Но като се има предвид от колко време се работи по този проект, то всичко случващо се е фантастично усилие от страна на екипа. Сега трябва да се трудим по темпото на автомобила, но съм изключително горд от хората ни – допълни той.

Трансмисията коства ценно време и на Камуи Кобаяши в BMW Заубер. Преди обяд испанецът бе два часа в гаража, като след това опита да навакса.

– Автомобилът ни вървеше гладко в предишните проби, а сега, накрая имахме проблем. Сутринта повредата бе в превключването, привечер – в горивната система. Всичко може да бъде поправено преди Бахрейн. Поне тестовете на новите аерокомпоненти показаха резултатите, получени и в аеротунела. Вече уточнихме нещата по конфигурацията за Бахрейн и се чувстваме готови за началото на сезона – каза техническият шеф Вили Рампф.