Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус, Испания Рейсинг и Върджин – реакции след Гран при на Абу...

Лотус, Испания Рейсинг и Върджин – реакции след Гран при на Абу Даби

93
0
Хейки Ковалайнен

Хейки Ковалайнен, Лотус (17-и):

– Фантастичен край на сезона ни. Самото състезание бе просто великолепно, още от момента на изгасването на светлините. Направих най-добрия си старт за годината, веднага спечелих места, след което просто карах. Всичко се подреди перфектно и по план. Гумите не се износваха прекалено, а с намаляването на горивото правех квалификационни обиколки през цялата дистанция. Дръпнах пред болидите зад мен, справихме се великолепно с трафика. След излизането ми от пита се наложи да пусна няколко автомобила, като това ми коства няколко секунди, но не беше проблем, тъй като продължих да се отдалечавам от директните ни съперници. Перфектен начин за край на първия ни сезон. Постигнахме всичките си цели и бъдещето ни е крайно вълнуващо. Благодаря на всички за фантастичната година! Нямам търпение за следващата.

Ярно Трули, Лотус (отпаднал):

– Преди всичко поздравления за целия отбор. Всички свършиха изумителна работа през тази дълга и трудна година, но за чисто нов екип – и много специална. Състезанието ми бе от онези, които искам да забравя. Имах проблем с предното крило, после се строши задното и съм направо доволен, че всичко приключи! Този сезон ми се случи какво ли не, имах много лош късмет, но съм уверен, че догодина всичко ще е по-добре.

Кристиан Клийн, Испания Рейсинг (20-и):

– Трудно състезание, а в колата бе много горещо. Управлението бе сложно с много гориво, но времената за обиколка се подобриха с намаляването на бензина. Като цяло уикендът бе позитивен за отбора, без технически проблеми. Разликата спрямо останалите нови екипи намаля и вървяхме с постоянно темпо.

Бруно Сена, Испания Рейсинг (19-и):

– Опитах се да натискам, за да се приближа до съперниците ни, но попаднах в трафик, а това не помогна за по-предна позиция. Първият ми сезон във Формула 1 бе чудесен и благодаря на всички в тима. Научих много, беше прекрасна подготовка.

Тимо Глок, Върджин (отпаднал):

– Последната надпревара от дебютния ни сезон бе доста интересна. Имах добро темпо и вървях със скоростта на Лотус. Накрая за съжаление скоростната кутия прегря. Но все пак демонстрирах колко сме напреднали през годината.

Лукас ди Граси, Върджин (18-и):

– Много необикновено състезание със сейфти кар в началото. Решихме да спра веднага, за да сложа твърдите гуми. Трябваше да направя повече от 50 тура с един комплект, което изглеждаше сложна задача, но се справихме. Приключвам сезона с усещането за изпълнена мисия – направих възможно най-доброто, с една-две грешки, така че според мен усилието и качеството на работата ми не е отразено в резултатите.