Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус, Испания Рейсинг и Върджин – реакции след квалификацията

Лотус, Испания Рейсинг и Върджин – реакции след квалификацията

28
0
Хейки Ковалайнен

Ярно Трули, Лотус (19-и):

– Страхотно представяне и съм доволен, че завършихме последната квалификационна сесия за сезона първи сред новите отбори. Колата вървеше наистина добре, което бе малко изненадващо, тъй като задните спирачки блокираха при спиране, а това не се случваше в последната свободна тренировка. Пистата се подобряваше непрекъснато по време на тренировката и бе важно накрая да направя добър тур, което успях да сторя. Мисля, че можех да съм по-бърз с още десета, но исках да съм сигурен, че ще сме пред съперниците. Фактът е, че отново сме пред тях с прилична разлика спрямо Тимо [Глок] и това говори колко добре завършваме сезона.

Хейки Ковалайнен, Лотус (20-и):

– Смятам, че сесията премина добре за мен. Поздравления за Ярно, който направи страхотна квалификационна обиколка. Мисля, че аз извлякох максимума, а и двете ни коли са пред преките ни съперници – там, където искаме да се намираме. Ще прегледаме внимателно днешното си представяне, като целта остава да сме най-добри от новите отбори.

Кристиан Клийн, Испания Рейсинг (24-и):

– Днес ни беше трудно, тъй като имахме проблеми със спирачките в третата тренировка. Наложи се да сменим спирачната система и след това работеше по-добре. За съжаление нямах достатъчно време да свикна с новите настройки в квалификацията и не се чувствах напълно удобно в колата.

Бруно Сена, Испания Рейсинг (22-и):

– Условията на пистата бяха доста променливи днес, а в края се подобриха. Не беше лесно да се адаптирам, но въпреки това направих добър тур с меките гуми. Утре ще е последният старт от дебютния ми сезон във Формула 1 и се надявам да съм достатъчно конкурентоспособен.

Тимо Глок, Върджин (21-и):

– Прилична квалификация в смисъл, че извлякохме най-доброто от колата. Затова съм и доволен, макар да бе разочароващо, че не бихме Лотус. Трудно е за вярване, но предстои последното състезание от първия ни сезон, така че се надяваме да се справим и може би да изпреварим Лотус-ите като за последно.

Лукас ди Граси, Върджин (22-и):

– Като вземем предвид всичко, времето ми в квалификацията бе добро, въпреки че трафикът изигра сериозна роля за представянето ми. Сега се фокусираме върху утрешното състезание, в което ще се постараем да свършим възможно най-добра работа.