Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус, Испания и Върджин за състезанието на Каталуния

Лотус, Испания и Върджин за състезанието на Каталуния

55
0
Испания рейсинг,Нараин Картикеян

Отзиви от пилотите на Лотус, Испания рейсинг и Върджин рейсинг за представянето им в Гран при на Испания на пистата Каталуния:

Хейки Ковалайнен (отпаднал):

Жалко е, че следобедът ми завърши по такъв начин. Допуснах грешка при влизането в четвърти завой и ударих стената от гуми, но до този момент състезанието вървеше много добре за мен. През по-голямата част от надпреварата двамата с Ярно се борехме в средата на колоната, но меките ни гуми си заминаха и темпото ни от първата част изчезна.

Ярно Трули (18):

Направих още един добър старт през сезона, което е много положително, а и спечелих няколко позиции. Определено с меките гуми болидът ни се движи много по-добре, което ни помогна за добрите първи стинтове. За съжаление след това имах проблеми с изпускателните тръби, които се отразиха на задницата и съответно вече загубих темпото си. Добър ден за мен, почувствах се като лъв и взех максимума от болида.

Нараин Картикеян (21):

Гумите се износваха много, особено задните, което направи състезанието ми трудно. Имах проблеми със седалката и получих непоносими болки в гърба. Положителното е, че финиширах.

Витантонио Лиуци (отпаднал):

Направих чудесен старт и изпреварих няколко автомобила в първия завой, както стана и в Турция. Всичко вървеше отлично, балансът на болида беше добър, бях пред пилотите на Върджин и дори се откъсвах напред в първия си стинт. Така затвърдихме правилната стъпка от миналото състезание. Но с твърдите гуми загубих сцепление и започнах да изпитвам трудности с вдигането на предавките. Накрая трябваше да спра. Без тези проблеми щях да се боря с Върджин до края.

Тимо Глок (19):

Поносимо състезание за мен. Лиуци ме изпревари в първи завой, но аз си върнах позицията след първото спиране в бокса и започнах да поддържам своето темпо. Взехме най-доброто от болида, така че все пак съм доволен.

Жером ДАмброзио (20):

Състезанието беше по-добро от квалификацията. Направих добър първи стинт, но с влизането в трафика надпреварата стана коренно различна. Трябва да разгледаме подробно някои проблеми със спирачките, но като цяло всичко беше наред.