Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус изпробват различни настройки на окачването си

Лотус изпробват различни настройки на окачването си

30
0
Ромейн Грожан

Лотус посвети почти целия втори ден от тестовете на Муджело на изпробване на различни настройки на окачването на E20. Промените изискваха доста време, но пък Ромейн Грожан бе най-бърз (с равно време с Камуи Кобаяши от Заубер).

Събрахме наистина сериозно количество данни за анализ – сподели директорът операции на пистата Алан Перман. – Автомобилът върви чудесно на Муджело. Изпробвахме го и с малко, и с повече гориво, за да преценим поведението на окачването и сме доволни от видяното.

Грожан обаче предупреди, че времената от тестове не означават кой знае какво и не бива да се възлагат прекалено големи надежди на едно най-бързо постижение в тренировки. Допълнителни подробности за неговото лично представяне в шампионата и разказ за установяването му като титуляр в Лотус ще може да откриете в новия брой на списание ClubS1 (149).

Чудесно е да си начело на класирането, но не бива да се забравя, че времената от тестовете нямат особено значение – припомни французинът. – Колата обаче вървеше страхотно и се чувствах удобно от началото на изпитанията. Тренировките ни дават възможност да изпробваме различни неща, за които нямаме време в състезателните уикенди. Надявам се това да ни помогне да продължим напред. Трудихме се много по настройките и ще ни е нужно малко време да прегледаме всички данни, да ги анализираме. Но разполагаме с чудесна база – допълни пилотът.