Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус може да гони Ферари за второто място при отборите, смята Джеймс...

Лотус може да гони Ферари за второто място при отборите, смята Джеймс Алисън

41
0
Ромейн Грожан

Техническият директор на Лотус Джеймс Алисън е особено оптимистично настроен за Гран при на Германия. Той продължава да е уверен, че отборът ще подобри още повече представянето си и ще стигне до победа.

Сезонът като че ли става все по-добър за нас старт след старт. В Германия би трябвало да е доста топло и всичко около пистата ни изпълва с увереност. Вълнувам се и поради това, че имаме интересни нови неща за Хокенхайм и нямам търпение да разбера как работят – сподели Алисън.

Оценката на техническия директор за резултатите на Лотус до средата на сезона е B+ (пет плюс по шестобалната система).

Един по-щедър учител би могъл да ни даде А- (шест минус), тоест показваме доста потенциал. Негативната страна е, че имахме твърде много отпадания и не бяхме достатъчно добри в квалификациите. Но от положителна гледна точка, във всеки състезателен уикенд колата върви добре. Не се притесняваме за алтернаторите – Рено Спорт реагираха много бързо на проблема от Валенсия, като ни дадоха и някои съвети относно автомобила, за да облекчим работата на компонента. Затова смятам, че няма да имаме грижи. Във Вири обаче ще продължат да работят, докато не извадят нещо абсолютно сигурно, а това може да отнеме още едно-две състезания – каза още Алисън.

Той обясни проблема на Ромейн Грожан от последната обиколка на Силвърстоун със скоростната кутия, която ще трябва да бъде сменена в Германия. Това означава пет места назад на стартовата решетка. Представянето в квалификациите определено продължава да тревожи тима:

– Напредваме, като от Силвърстоун не може да вадим сериозни заключения заради промените във времето. Но бележим прогрес и ще се борим за първите редици на Хокенхайм. Колата ни не натоварва прекалено много гумите и това е чудесно като цяло, но представлява известно предизвикателство, когато става дума за една бърза обиколка. С напредването на сезона увеличихме познанията си и сме наясно как най-добре да се възползваме от тази характеристика на болида. За Германия надеждите ни са за силно представяне и от двамата пилоти в надпреварата, малко по-добро в квалификацията и с малко късмет – да гоним Ферари за втората позиция в шампионата. Може междувременно да отворим разлика спрямо Макларън – обясни Алисън.