Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус няма да използват двойния DRS през останалата част от уикенда

Лотус няма да използват двойния DRS през останалата част от уикенда

30
0
Ромейн Грожан

Лотус няма да използват двойния си DRS през останалата част от уикенда, стана ясно след свободните тренировки на пистата Сузука. Устройството бе на колата на Кими Райконен в първата сесия и резултатите не са достатъчно добри, за да остане за квалификацията и състезанието.

Системата не се включваше както трябва и няма да остане на колите за останалата част от уикенда – потвърди техническият директор на тима Джеймс Алисън. – Денят ни бе доста накъсан, въпреки че направените обиколки са доста като количество.

Райконен загуби почти цялата втора сесия заради теч на охладителна течност, довел до проблем с KERS-а в неговия Е20. Все пак успя да излезе на писта, като вече бе с подобрената версия на задното крило, използвана и от съотборника му Ромейн Грожан. Изпробвани бяха още подът от Сингапур и новите предни крила, като всички те бяха с поведение според очакванията и остават на болидите.

Не бях достатъчно на трасето заради проблема с KERS-а, но поне се случи днес и може да се поправи – заяви Райконен. – Ситуацията не ни помогна с търсенето на оптимални настройки, но нищо не можехме да направим. Сузука не е най-лесното място на земята за откриване на най-добри реглажи, но ни остава утрешната сесия преди квалификацията. Мисля, че имаме потенциала да приближим челото повече в сравнение с последните стартове.

Грожан определи деня си като не твърде лош, въпреки че той пък имаше грижи с баланса.

– Колата вървеше значително по-добре следобед в сравнение със сутринта. Надявам се да направим такава стъпка напред и утре. Трудно ми е да кажа дали шеста позиция отразява правилно моментното ни темпо, но според мен можем да измъкнем още няколко десети – каза французинът.