Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус няма да са готови за първите стартове, призна Грожан

Лотус няма да са готови за първите стартове, призна Грожан

27
0
Алан Перман,Аяо Комацу,Ник Честър,Ромейн Грожан

Лотус няма да са напълно готови за първите стартове от сезон 2014 г. във Формула 1, заяви Ромейн Грожан.

Френският пилот на екипа направи в предпоследния ден тестове малко над 30 обиколки, но тимът имаше проблеми през съботата. Постоянната поява на нови и нови грижи е причина за липсата на достатъчно подготовка, убеден е Грожан.

Проблемът тази година е, че една повреда отнема два-три часа за решаване. Три повреди в един ден на практика ти го отнемат целия. Такова е положението в момента и да, не сме напълно подготвени понастоящем. Има много неща, които бихме искали да изпробваме преди Мелбърн, но утрешната сесия е само след няколко часа и трябва да опитаме да отхвърлим колкото се може повече задачи. Ситуацията няма да е перфектна в Мелбърн, вероятно и в Малайзия, но ще дадем най-доброто от себе си, за да подобряваме постоянно всичко – обясни Грожан.

Той допълни, че списъкът със задачи е твърде дълъг и в Австралия просто няма да има достатъчно време да се прехвърли всичко:

В момента това, което можем да направим, е да се заемем с най-сериозния проблем, да го разрешим и да приключим с него. Ситуацията далеч не е идеална – всъщност е далеч от това и предполагам, че няма да ни е леко в първите надпревари.

Проблемите на Лотус са – както и при Ред Бул – и със задвижващата система на Рено, и със самата кола.

Повечето неща са свързани със задвижващата система. Доста трудно е да напаснем brake-by-wire, системите за енергия, използването й, всичко. Ако сега успеем да направим анализ и оправим част от тези проблеми, може да разкрием още потенциал от колата – допълни Грожан.

Шефът операции на пистата Алан Перман уточни, че сутринта проблемът е бил с окабеляване, а следобед – с MGU-K.

Това означаваше ранен край на деня ни. Би било истинско омаловажаване да кажа, че не искахме съботата ни да протече така. Ще сторим всичко по силите си, за да натрупаме повече обиколки утре в последния ден от предсезонните тестове – каза още той.