Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус отбелязва исторически ден със завръщането си в F1

Лотус отбелязва исторически ден със завръщането си в F1

48
0

Денят на първите свободни тренировки за Гран при на Бахрейн бе исторически за отбора на Лотус заради завръщането на легендарното име във Формула 1. Сесиите не бяха леки за екипа, който до последно работи по болидите Т127. След 21 тура за Хейки Ковалайнен и 15 за Ярно Трули в отбора бяха наистина доволни от свършеното през сутрешната сесия. Двамата продължиха програмата си и след това, когато температурата на трасето достигна почти 50 градуса – убийствена разлика с условията на предсезонните зимни тестове, когато немалка част от изпитанията бяха възпрепятствани от сериозни дъждове. Ярно записа още 14 обиколки следобед, а съотборникът му направи 23 при пробите на аеродинамични подобрения, монтирани на автомобилите в паузата между тренировките. Нито един от тях не успя да мине под границата от 2 минути, но целият тим се надява на по-добра събота.

– Добър ден за отбора след много дълга нощ на подготовка на колите. Всички се трудиха упорито и е удовлетворяващо да видиш как излизаме първи на трасето, а след това бяхме и с чудесно представяне – коментира техническият директор Майк Гаскойн. – Следобед изпитвахме нови аероелементи и нямаме търпение утре да продължим.

В екипа играеха и с разпределението на теглото в търсене подобрение на баланса. Трули и Ковалайнен не се отърваха без технически проблеми, но те бяха изчистени в течение на сесиите.