Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус отричат информациите за финансови затруднения на отбора

Лотус отричат информациите за финансови затруднения на отбора

29
0
Кими Райконен,Ромейн Грожан

От екипа на Лотус отхвърлиха информациите за финансови затруднения на отбора, които се разпространяват от известно време насам.

Изявлението бе направено от съсобствениците на тима Гении Кепитъл, които заявиха, че новините за забавени плащания не са верни.

Според различните информации Лотус дължат 120 милиона евро. Подобни новини са с особено негативен ефект в момент, когато отборът се опитва да убеди Кими Райконен не само, че е финансово стабилен, но и че ще разполага с необходимите средства, за да развива автомобилите си. Финландецът е сред фаворитите за мястото на Марк Уебър в Ред Бул и иска да се състезава със силен болид. Засега той не е взел решение, като обясни, че ще реши къде иска да бъде въз основа на това коя опция ще е най-добра за него в конкретния момент.

Всеки с някакъв мозък в главата си може да провери публичните регистри и да види, че от тези цитирани 120 милиона евро 90 милиона всъщност не са истински дълг, а заеми. Заплатите винаги са се изплащали навреме, никога не е имало и намек за евентуална стачка от страна на хората ни във фабриката. Обикновено не коментираме такива неща, но в този случай е нечестно служителите ни на да виждат подобни информации – бе категоричен Жерар Лопес, цитиран от autosport.com.

Той обясни още, че когато купи отбора от Рено, екипът бе осми в класирането и продължи:

Имаше 50% аеродинамичен тунел, сега е 60%. Нямаше специализиран симулатор, сега има. Нямаше стенд за изпитване на скоростни кутии, сега има. Това са куп неща, които липсваха по времето, когато това бе заводски отбор. Както казват в други спортове, оставяме говоренето за терена. Предполагам, че при нас това ще звучи като „ще отговорим на всичко това на пистата“.