Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус показа Е21 в базата си в Енстън (видео)

Лотус показа Е21 в базата си в Енстън (видео)

51
0
Лотус Е21

Екипът на Лотус пръв от отборите във Формула 1 представи новия си автомобил за 2013 г. Тимът направи онлайн представяне от базата си в Енстън, предавано пряко в YouTube канала на отбора.

15-минутната презентация включваше по няколко думи от собственика на тима – люксембургският бизнесмен Жерар Лопес, шефа на отбора Ерик Булие, техническият директор Джеймс Алисън и пилотите Кими Райконен и Ромейн Грожан.

Във Формула 1 няма компромиси, всички ще се стараят да извлекат максимума – заяви Лопес. – Надявам се ние да се представим по-добре в сравнение с миналата година. Хората се чувстват добре в екипа, в Енстън наистина има специална атмосфера и култура. Нещата се правят по различен начин, но общото помежду ни са състезанията, а когато всички имаме една цел, това ни обединява.

Булие също каза, че Лотус определено ще се опитат да постигнат повече в сравнение с миналия сезон. Още в края на 2012-та той заяви, че следващата цел на отбора ще е класиране в топ 3 при конструкторите:

– Ще се постараем да надградим постигнатото през 2012-а. Правилата са стабилни и наистина много, много искаме да се справим по-добре.

Той допълни по повод запазването на Грожан в екипа, че отборът вярва в пилота и в потенциала му да се справи.

Няма причина Ромейн да не е ниво – каза още Булие. – Желанието ни този сезон е да се класираме в топ 3, така че ще ни е нужно и двамата пилоти да носят много точки.

Джеймс Алисън бе категоричен, че всички в отбора са свършили много работа по новия болид Е21:

– Това определено ще е вълнуващ автомобил. Правилата са подобни на тези от 2012 г., така че може да се очаква „семейна“ прилика, но както винаги във Формула 1, интересното е в подробностите. Има някои новости и разработки на неща, по които се трудим през последните няколко дни.

Пилотите от своя страна споделиха, че ще се постараят да дадат най-доброто от себе си през новия сезон. Според Грожан Е21 е добра отправна точка. Световният шампион за 2007 г. Райконен пък смята, че има причини за оптимизъм, но доброто представяне през 2013-а няма да е лесно.

– Аз лично искам да се справя по-добре не само за себе си, но и за отбора. Опитваме се да подобрим нещата във всички аспекти. По-добро класиране в квалификациите прави надпреварите малко по-лесни, но по принцип говорим за автомобила като едно цяло, така че се работи по всичко – допълни финландецът.