Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус приключиха с тренировките заради проблем с шасито

Лотус приключиха с тренировките заради проблем с шасито

29
0
Ромейн Грожан

Лотус приключиха с тестовете за първия ден на пистата Каталуния до Барселона и няма да участват в тренировките следобед. Ромейн Грожан направи шейкдаун на второто готово шаси Е20, но в екипа откриха проблем.

Още с излизането на трасето стана ясно, че не всичко е наред – обясни директорът операции на пистата Алан Перман. – Като предохранителна мярка го връщаме в Енстън за проверка. От там ще ни изпратят шаси Е20-01, което използвахме на Херес, за да продължим изпитанията утре.

Грожан сподели, че е направил няколко излизания за събиране на аероданни, като и той бързо разбрал, че поведението на автомобила не е съвсем нормално.

Не е хубаво да губим време на пистата, но за щастие ще дойде шаси, което се справи перфектно на Херес. Би трябвало да наваксам изпуснатото утре. А и по-добре проблем като този да се появи тук, отколкото в Мелбърн – допълни пилотът.

Шефът на екипа Ерик Булие заяви, че поне на Херес новата кола е натрупала достатъчно километри, както и че ако това са единствените грижи, то това би било чудесна новина за подготовката на отбора.