Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус привлича рейс инженера на Райконен от Макларън

Лотус привлича рейс инженера на Райконен от Макларън

36
0
Кими Райконен,Лотус

Кими Райконен се завърна във Формула 1 и това доведе до лавина от одобрителни възгласи, както от страна на феновете, така и от страна на множество пилоти и членове на отбори. След престоя си в Заубер, Макларън и Ферари, сега финландецът има подписан двугодишен договор с Лотус. Обстановката за Райконен е напълно нова. Правилата са различни, гумите на Пирели също, наличието на DRS и липсата на зареждане по време на състезанията също са новост за финландеца. Множество са неизвестните, които могат да спънат успешното завръщане на шампиона от 2007 г. Въпреки това бонус за Райконен ще е привличането на бившият му рейс инженер в екипа на Макларън, Марк Слейд.

Слейд през изминалия сезон бе в екипа на Мерцедес и работеше с Михаел Шумахер. Според финландския вестник Турун Саномат, който обикновено е добре информиран, Слейд и Райконен ще имат възможността да работят заедно едва в последният трети предсезонен тест в Барселона.

„Исках да работя с Марк и се радвам, че той бе привлечен“, радваше се днес Райконен.

При първите тестове с екипа на Лотус в края на януари, рейс инженер на Райконен бе Симон Рени. Рени през миналата година изпълняваше тази длъжност за Ник Хайдфелд и Бруно Сена. Райконен ще кара през днешния и утрешния ден, а в последните два дни от тестовете на Херес Лотус E20 ще е в ръцете на Ромен Грожан.