Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус работят за подобрение на питстоповете си

Лотус работят за подобрение на питстоповете си

22
0
Ромейн Грожан

Лотус са си поставили за приоритет да подобрят питстоповете си в следващите две надпревари от календара на Формула 1 в Китай и Бахрейн, заяви тийм мениджърът на тима Пол Сийби.

По време на Гран при на Малайзия Ред Бул поставиха нов рекорд за смята на гуми – 2,05 сек на болида на Марк Уебър и това е амбицирало екипа от Енстън да работи по-упорито в този аспект.

Според Сийби е жизненоважно екипът в бокса да прави по-бързи боксове, за да даде на пилотите си по-големи шансове в битката на пистата.

И за мен, и за екипа основен приоритет в момента е да подобрим спиранията си в пита – като време и още по-важно като постоянство на представянето. Желанието ни е да дадем на състезателите си по-добър шанс да поддържат темпото на колите в челото и да избягат на тези зад нас! Знаем, че можем да се справим. Просто е въпрос на позитивно мислене – хората ни трябва да са спокойни и работата по време на боксовете да се случва естествено. Определено не пестим усилия и сме убедени, че ще се справим – обясни Сийби.

Най-доброто постижение досега на отбора е около 2,4 сек. Тази седмица във фабриката са проведени около 40 тренировъчни бокса. Тимът разполага и с ново оборудване, което е помогнало за намаляване на времената.

– Изпробвахме нов заден крик, който се оказа истински хит от самото начало – повдигането на задната част сега е далеч по-скоростно. Търсим десети от секундата, така че и най-малките детайли като този носят сериозна разлика. Най-добрите ни питове досега са около 2,4 сек, постоянно имаме боксове между 2,5-2,7 сек, а това не е никак лошо постижение за реални спирания. При тренировка – когато момчетата избутват колата до позицията й – е по-лесно. Засега съм доволен от прогреса ни – допълни Сийби.