Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус Рено GP наследява Рено F1

Лотус Рено GP наследява Рено F1

60
0
Лотус Рено GP

Групата Лотус и Genii Capital обявиха създаването на Лотус Рено GP – отбор, който ще замести Рено F1 във Формула 1. Постигнато е споразумение между двете компании, според което люксембургската фирма ще е основен спонсор до края на сезон 2017 г. Рено остават доставчик на двигатели и технически партньор, но са продали акциите си в екипа на Genii.

Новината се очакваше от доста време и предизвиква сериозен интерес с оглед спора между Лотус Груп и Тони Фернандес относно използване името Лотус. Ситуацията става още по-объркана и заради факта, че отборът на малайзийския магнат също ще ползва догодина агрегати Рено.

Главният изпълнителен директор на Лотус Груп Дани Бехар обясни, че всички са наясно с възникналите недоразумения относно използването на бранда.

– Доволен съм, че успяхме формално да изясним ситуацията веднъж завинаги: ние сме Лотус и се върнахме – допълни той.

Подобно категорично изявление със сигурност няма да се приеме особено радушно в лагера на Фернандес и явно тепърва предстои битка. На всичкото отгоре болидите и на двата отбора ще са в черно и златно, което вероятно допълнително ще изостри сблъсъка.