Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус Рено GP ще се състезават с британски лиценз

Лотус Рено GP ще се състезават с британски лиценз

49
0
Лотус,Лотус Рено,Рено

Тимът на Лотус Рено GP показа новата разцветка на колата си по време на международното автоизложение на Autosport, което се провежда в момента в Бирмингам, Великобритания.

Всъщност отборът официално все още се казва само Рено, но се очаква скоро името да бъде официално променено и да бъде пуснат новия уебсайт на тима.

Същевременно стана ясно и че отборът ще се състезава с английски лиценз във Ф1 тази година. В резултат на това, ако пилот на тима спечели състезание, то след химна на родната му страна, ще прозвучи този на Великобритания, а не на Франция, в чест на Лотус Рено. Реално френският автомобилен производител вече няма никакъв дял в този отбор.

„Лотус е британски производител. Не анонсирахме това преди, но сега ще се състезаваме под британски лиценз. Това значи, че ако спечелим, ще бъде пуснат британския химн, а това е важно за всички в отбора. В момента брандираме наново всичко вътре в компанията“, потвърди и тим-шефът Ерик Булие.

Виталий Петров също бе на изложението и разкри, че ще се премести да живее в Англия съвсем скоро, за да е по-близо до фабриката на екипа, която се намира в Енстоун, Оксфордшир.