Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус са най-бързи в Монако според Бътън и Хамилтън

Лотус са най-бързи в Монако според Бътън и Хамилтън

27
0
Люис Хамилтън

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън твърдят, че Лотус е най-бързият отбор в Монако до момента след свободните тренировки по улиците на княжеството. Те бяха сред малкото състезатели, успели да направят по някой тур с най-меките гуми в гамата на Пирели суперсофт преди да завали във втората сесия.

Колите, които ми се сториха много бързи, са Лотус. Всяка от обиколките им бе на ниво и бих заключил, че тях ще трябва да победим този уикенд – обясни Бътън. – Болидът ми се подобри от първата до втората тренировка; сутринта не ми хареса съвсем. Опитахме нещо различно и то проработи. Сега съм доволен от усещането си в автомобила, макар все още да не сме в оптимална форма. Да, времето ми бе най-добро, но само ние направихме навреме обиколки за време със суперсофт. Днес по принцип най-важната задача бе да се направи дълга серия с меката смес, но не мисля, че някой успя да се справи. Трябва да видим какво е поведението на гумите, тъй като ще има сериозно значение за състезанието.

Съекипникът му бе с 11-о време, но това не го притесни особено като се имат предвид условията на трасето.

Лотус са страшно бързи – съгласи се и Хамилтън. – Не съм съвсем сигурен какво се случва с Ред Бул, но се съмнявам, че и те ще покажат темпо. И Ферари имат скорост. Същите отбори като предишния път. Мисля, че всички имат шанс в битката – просто трябва да излезеш в правилния момент, да загрееш достатъчно гумите и спирачките си и тогава обиколката ти ще се получи. Колкото по-малко си карал обаче, толкова по-трудно ще разбереш какво се случва с гумите. Заради днешното изоставане не сме съвсем наясно какво можем да очакваме в надпреварата – допълни той.