Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус съсредоточени върху подобрение в квалификацията

Лотус съсредоточени върху подобрение в квалификацията

40
0
Ромейн Грожан

Ново предно крило, новости по пода, ново задно окачване за Ромейн Грожан и ревизирана система за управление за Кими Райконен изпробва днес екипът на Лотус във Валенсия. Колите вървяха добре с базовите си настройки на уличната писта, като темпото в дълга серия бе особено впечатляващо.

Автомобилът се усеща добре, нямаше проблеми. Вятърът малко се намеси сутринта, но следобед нещата бяха по-добре. Бях в трафик доста време в дългата си серия във втората сесия, така че не вървях толкова бързо, колкото позволяваше потенциалът на болида. Силната страна на Е20 винаги е била състезателното му темпо, но определено се стараем да подобрим нещата и в квалификацията. Определено ще направим някои промени по автомобила, но мисля, че сме доста добре – сподели финландецът.

Грожан също отбеляза, че в повече обиколки скоростта и поведението на болида са на ниво.

Все още има няколко неща за изпробване с настройките, за да извлечем още малко темпо за утре. Квалификацията ще е големият миг за нас, тъй като упорито търсим подобрение там. По-задна позиция все пак не е краят на света – видяхме, че може да се навакса и в неделя – допълни французинът.