Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус се стреми да се присъедини към средняците

Лотус се стреми да се присъедини към средняците

29
0

Хейки Ковалайнен и Ярно Трули завършиха на 19-о и 21-о място днешния ден, но разликата спрямо отборите намиращи се в средата изглежда отново е намалена. По-малко от 0,7 сек деляха финландеца от Хайме Алгерсуари с Торо Росо след края на втората част. Причината разбира се се крие в промененото задно крило, както и промените в целия аеро пакет, представени още в Барселона.

”Нямах абсолютно никакви проблеми сутринта”, обясни Ковалайнен. “Следобед пък изпробвахме двата чифта гуми и като цяло изпълнихме програмата си за деня. Определено съм доволен от днешния ден.”

Не точно така обаче стояха нещата за Ярно Трули. Италианецът имаше проблеми със скоростната си кутия, след като тя заяде на трета.

“Втората сесия бе по-къса от желаното, но е видимо, че времената ни се подобряват и се доближаваме до отборите в средата. Това бе и целта ни, заедно с откъсването пред останалите нови тимове.”

Заради повредата си Трули не успя да тества по-мекия от двата типа гуми на Бриджстоун и не направи нито една обиколка с малко бензин. Това доведе до изоставане със 1,5 сек от Ковалайнен. Освен това с напредването на километрите за мотора на Косуърт започна да се чувства и спадане на мощността.

“Ярно със сигурност щеше да е на нивото на Хейки”, обясни техническият директор Майк Гаскойн. “Все пак скоростта ни на правите е доста по-добра. Надяваме се това да се докаже на квалификацията в събота. Надяваме се следващия ъпгрейд, предвиден за Силвърстоун да донесе още поне половин секунда.”