Начало Други Лотус се връщат и в ИндиКар

Лотус се връщат и в ИндиКар

42
0

Лотус и Косуърт ще направят триумфално завръщане в Индикар сериите, където двете компании ще участват съвместно през този сезон. Техен технически партньор ще бъдат и KV Racing Technology, като се очаква техният автомобил да се появи на бял свят съвсем скоро.

Така марката прави триумфалното си завръщане в спорта още по-мащабно. Лотус вече се върнаха във Формула 1 тази година, а ето че сега се включват отново и в ИндиКар сериите, където имат редица триумфи през 50-те и 60-те години на миналия век. През 1965-та година Колин Чапман дори успя да спечели легендарните 500 мили на Индианаполис.

Новият автомобил естествено ще бъде оцветен в традиционната за марката зелено-жълта разцветка, а зад волана му ще бъде бившият пилот във Ф1 – Такума Сато.

„Състезанията винаги са дефинирали Лотус, като в много сфери в историята на моторните спортове множеството техни иновации дори са пре-дефинирали състезанията. Сега името Лотус отново ще участва в двете топ-серии с болиди заради страстта и ентусиазма на автомобилните фенове по света“, заяви генералният директор на Лотус Груп – Дани Бахар.