Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус щастливи от скоростта си, Върджин доволни от напредъка

Лотус щастливи от скоростта си, Върджин доволни от напредъка

48
0
Жером Дамброзио

Лотус и Върджин за представянето си в квалификацията за Гран при на Малайзия:

 

Хейки Ковалайнен (19-и):

– Беше страхотна сесия за нас и съм наистина доволен от представянето ни. След вчерашните тренировки не знаех какво да очаквам днес, но момчетата свършиха прекрасна работа и ми дадоха напълно различен спрямо предходните изпитания автомобил. От момента, в който излязох на писта сутринта, чувствах колко голямо е подобрението във всяка една област. Нямаше никакви технически грижи, така че имах шанса наистина да си пробвам силите. Смятам, че извлякох максимума от автомобила във всички излизания. Все още има потенциал, но утрешната надпревара определено ще е интересна за нас, особено като се има предвид колко близо сме до средата на колоната.

Ярно Трули (20-и):

– Днешното представяне е очевидно значително по-положително за целия отбор. Нямахме проблеми с колата в която и да е от сесиите и според мен стигнахме много близо до реалните й, максимални възможности. Работата в третата свободна тренировка бе много полезна, а дори и по време на самата квалификация събрахме чудесни данни. Планът за утре е да продължим да вървим с постоянно темпо, да сме издръжливи и да се възползваме от шансовете си, когато се появят, както и да финишираме. Надпреварата е дълга, условията трудни и може да се случи какво ли не, но мисля, че сме готови за всичко.

Тимо Глок (21-и):

– Още след третата тренировка тази сутринта знаех, че имаме някои проблеми, тъй като не можахме да настроим колата да работи като вчера, нямахме същата скорост. Инженерите ми намериха чудесно решение, което позволи да си върнем нивото на представяне до квалификацията. Нямах късмет при второто си излизане, защото попаднах в трафик и се озовах зад [Нараин] Картикеян. Вероятно можех да съм с няколко десети от секундата по-бърз, но това нямаше да промени позициите ни. Дадохме най-доброто от себе си, сега ще се съсредоточим върху това и двете коли да финишират.

Жером ДАмброзио (22-и):

– Много съм доволен от свършената днес работа. Определено направихме крачка напред и се справих значително по-добре, отколкото в Мелбърн. Нямам търпение за състезанието утре. Вероятно ще е много интересно при това време, а спиранията за гуми ще имат огромна роля според мен.