Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус ще анонсират имената на пилотите си идния месец

Лотус ще анонсират имената на пилотите си идния месец

32
0

Както обясни по-рано днес техническият директор Майк Гаскойн, множество пилоти се борят за трите свободни места в новия тим на Лотус за догодина. Собственикът Тони Фернандес обаче обясни, че всъщност става въпрос точно за шестима състезатели. Едно от имената на кандидатите вече бе разкрито – това е малайзийският пилот Фауриз Фаузи.

Това разбира се не е учудващо за никого, тъй като от Малайзия идва и самият Фернандес, който е също и собственик на авиокомпанията AirAsia. Фаузи пък в момента се състезава в световните серии Рено, а преди това бе участник както в GP2 сериите, така и в шампионата А1 Гран при. Като негов конкурент за място в Лотус, спекулациите сочат и името на Ярно Трули, който пък има вече изградена връзка с Гаскойн от времето, когато двамата работеха заедно.

„Това, което мога да кажа, е, че Фауриз Фаузи е в списъка. Ще анонсираме имената на пилотите си през ноември“, заяви Фернандес пред малайзийската новинарска агенция Бернама.

Тимът, базиран в Норфолк, който скоро ще организира лагер на пистата Сепанг в Куала Лумпур, вече обяви, че ще проведе първите тестове на новия си автомобил през февруари.

„Надявам се, че в тима ще има малайзиец, независимо дали той ще играе ролята на втори или трети пилот в отбора“, добави Фернандес.