Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус ще гонят 4-то място в шампионата през 2012 г.

Лотус ще гонят 4-то място в шампионата през 2012 г.

27
0
Е20,Лотус

След петото място в шампионата при конструкторите през 2011 г. Лотус имат огромното желание да направят още една крачка напред и да заемат четвърта позиция в края на състезателната 2012 г.

Сега целта ни е ясна. 2012 г. ще е сезон за финални напасвания, за да стартираме през 2013-та амбициозния си план. Очакваме този сезон да сме в състояние да се борим за 4-то място в шампионата – заяви шефът на тима Ерик Булие.

Съвсем скоро той сподели за ClubS1, че екипът е заслужавал такова класиране още в края на 2011 г. Съсобственикът в отбора Жерар Лопес споделя същото мнение.

Научихме много неща миналия сезон, когато отидохме твърде далеч по отношение на креативността. При някои от проектите дори не успяхме да се върнем назад. Според мен е въпрос на вътрешни процеси как ще се справяме с проектите и новите идеи за в бъдеще. Определено си научихме урока – допълни Булие.

Той смята също така, че изборът на пилоти за предстоящия сезон – Кими Райконен, Ромейн Грожан и Жером ДАмброзио като трети състезател – отразява амбициите на екипа.

Необходим ни е някой от калибъра на Кими, за да се борим за челните позиции – разясни Булие. – Ромейн е нашето бъдеще, а и демонстрира прекрасно таланта си през последните 18 месеца. Жером е изпитан състезател и свърши чудесна работа с предоставените му средства.

Шефът на Лотус е убеден, че процесите в тима ще приключат успешно и отборът ще се справи с поставените задачи:

Не можеш отново да станеш световен шампион за ден или месец. Нужно е време. Ние приключихме ревизиите, анализите, изграждането на структурите. 2012 г. е финалната стъпка към създаването на един побеждаващ тим – каза още той.