Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус ще са с нов под и ново задно крило в Сингапур

Лотус ще са с нов под и ново задно крило в Сингапур

31
0
Кими Райконен

Нов под и ново задно крило ще има отборът на Лотус за колите си за предстоящата Гран при на Сингапур. Отборът категорично отхвърли възможността за използване на двойния си DRS чак до Япония, но промените са пак по тези компоненти. Нормалният DRS на Е20 е с подобрено превключване между режимите на работа, обясни техническият директор на отбора Джеймс Алисън.

Трудностите на Монца не са предвестник на някакъв по-сложен период за нас – продължи той. – Там не можахме да се възползваме от силната си страна, която е по-добро използване на гумите в състезанията спрямо съперниците ни. Сингапур е съвсем различно трасе в сравнение с италианското. От минимум аеропритискане отиваме на максимум само в рамките на две седмици, като освен това ще използваме софт и суперсофт вместо хард и медиум. Всичко може да е напълно различно.

Що се отнася до поведението на автомобилите, то Алисън няма никакви притеснения относно това:

– Е20 е с доста добро поведение върху неравности и бордюри. Така е през цялата година досега. На неравно трасе може да се направи повече компромис с механичните реглажи в сравнение с аеронастройките. В Сингапур обаче подобриха значително настилката за последните надпревари там.

Техническият шеф заяви и че отборът работи с Рено Спорт F1 относно проблемите с алтернаторите, сполетели този сезон използващите двигатели на френската компания екипи. Той бе категоричен, че в Енстън ще направят промени в Е20, ако се налага, за да бъдат избегнати тези конкретни грижи.