Начало Рали Лотус ще участва в европейския рали шампионат

Лотус ще участва в европейския рали шампионат

150
0
Лотус,Лотус Екзиж R-GT

Отбор на Лотус ще се включи в европейския рали шампионат от април.

Той ще се нарича Лотус Интернешънъл рали тийм и ще се работи в партньорство с италианския екип Юнайтед Бизнес. Екзиж R-GT пък ще е в черно-златната цветова схема на Лотус.

Дебютът ще е в рали Миле Миля (19-21 април). Зад волана на колата ще е португалският шампион и първенец в SWRC в предходни сезони Бернардо Соуса. Автомобилът и отборът ще проведат финални тестове следващата седмица преди да премине хомологацията на ФИА. Общо 10 коли ще бъдат произведени тази година, 7 от тях ще са за официалния тим и други европейски пилоти.

Това ще е първата GT кола, хомологирана от ФИА. Лотус имат успехи в ралитата и от преди, като например спечелването на титлата във WRC през 1981 г. с Талбот Сънбийм Лотус. Така че по един или друг начин се връщаме към корените си – коментира директорът на Лотус Рейсинг Клаудио Беро. – Сътрудничеството с Юнайтед Бизнес е страшно разумно, защото и те като нас знаят как да побеждават. Според това ще е изключително силно партньорство. Шампионатът се провежда основно на чакъл, което също ни допада. Вълнуващо е да се състезаваме в ралитата и е още едно голямо предизвикателство за Лотус – допълни той.