Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус смятат, че могат да настигнат Макларън

Лотус смятат, че могат да настигнат Макларън

12
0
Пастор Малдонадо,Ромейн Грожан

В екипа на Лотус смятат, че имат достатъчно потенциал, за да настигнат отборите с класиращи се в топ 10 болиди като Макларън например. Това обясни директорът операции на пистата Алан Перман.

Целта ни не е да се състезаваме за десета позиция, но като погледнеш къде се намират екипи като Макларън например, то те със сигурност изглеждат достижими (като представяне) – обясни Перман пред Аутоспорт. – Не ни трябва твърде много, за да го постигнем. Знаем, че предстои огромно подобрение по отношение на задвижващата система, така че сме наясно, че можем да реагираме спрямо тях. И макар да сме толкова назад, няма да отнеме прекалено големи усилия (да ги настигнем). Да достигнем Мерцедес или Ред Бул е много трудно, но съм сравнително сигурен, че ще сме в състояние редовно да се класираме в Q3 и да взимаме добри точки.

Лотус пропуснаха първия предсезонен тест, който се проведе на пистата Херес в Испания. След това имаше редица проблеми със задвижващата си система Рено и съответно не можа да проведе нормална подготовка в изпитанията в Бахрейн.

Трудностите продължиха и в първите два старта от сезона – в Австралия и Малайзия. Отборът очакваше това, но поне на Сепанг отбеляза видим напредък. Ромейн Грожан финишира съвсем точно извън зоната на точките – 11-ти. В тима са убедени, че ще имат още по-голям прогрес в следващите три старта (в Бахрейн, Китай и Испания) благодарение на работата си с настройките.

Следващата стъпка напред ще е в предстоящия старт (на Сахир), после идва друга в Китай и още една в Барселона. Нещата се случват. При това не само по отношение на задвижващата система, тъй като все още имаме проблеми с brake-by-wire системата си например – не сме я използвали много досега и тепърва я откриваме. В Енстън вървят тестове и се надяваме да научим още повече – допълни той.

Перман обясни, че последният месец и половина е особено труден за Лотус, но всички се трудят упорито:

Всички инженери и механици се трудят в продължение на безкрайни часове, а за всички в Енстън е убийствено да не виждат болидите ни на писта след всичката работа. Хората ни обаче продължават упорито напред. Няма магическо решение. Има само един начин да се измъкнем от проблемите и той е точно този: навеждаш глава и се трудиш.