Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус смятат, че ще са по-конкурентоспособни във Великобритания спрямо предходния старт

Лотус смятат, че ще са по-конкурентоспособни във Великобритания спрямо предходния старт

28
0
Ромейн Грожан

Тимът на Лотус имаше много работа в първите свободни тренировки за Гран при на Великобритания заради голямото количество нови компоненти за Е21. Програмата бе съкратена заради сутрешния дъжд, но инженерите все пак направиха извода, че новият аеродинамичен пакет работи според очакванията.

Сравнително доволни сме от протичането на деня – сподели Кими Райконен, който бе с 13-то време следобед. – Карах само с прототипните гуми и хард, така че изобщо не стигнах до това да завъртя бърз тур. Но като цяло поведението на колата не бе твърде лошо и имаме върху какво да стъпим. Не смятам, че сме сред най-бързите, но не сме и твърде далеч.

Съекипникът му Ромейн Грожан се класира по-напред в подреждането – на девета позиция. Неговата кола бе с новата, по-тясна задна част.

Трудно е да се каже къде сме заради условията. При толкова различни типове гуми пък инженерите ще имат доста работа тази вечер да проверяват кое как е. Поведението на болида е добро. Смятам, че можем да подобрим нещата в няколко аспекта, но сме в нелоша позиция за квалификацията – коментира французинът.

Директорът операции на пистата Алан Перман сподели от своя страна, че екипът ще е по-конкурентоспособен в сравнение с предишния състезателен уикенд.

Кими бе доволен от баланса, направихме и няколко промени, изпробвайки различни настройки. Всичко изглежда работи наред. Колата на Ромейн също беше на ниво с новия аеропакет. Не се притесняваме от времената. Кими така и не сложи меките гуми. Ромейн ги изпробва рано в сесията и мислим, че ще сме по-конкурентоспособни спрямо миналото състезание – допълни той.