Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус търси спонсори за 2010 година

Лотус търси спонсори за 2010 година

33
0

Отборът на Лотус упорито се труди, за да успее да стартира през следващия сезон, като в момента търси спонсори. Въпреки че името е познато за спорта, то настоящите собственици от Малайзия са напълно нови за Формула 1.

До този момент отборът е финансиран от фирмата „Тюн Груп“ на Тони Фернандес, който е собственик и на компанията „Еър Ейша“ , бивш спонсор на Уилямс.

Какво му е лошото да търсиш спонсорство от компании, свързани с правителството, каквато е Петронас?“ – коментира Камарудин Меранун, директор на „Еър Ейша“. „Ако Петронас може да спонсорира чужд отбор от Формула 1, защо националната нефтена компания да не спонсорира и местен отбор?“

Въпреки че Протон – държавна собственост на Малайзия – позволи да се ползва името Лотус, за което има правата, правителството реално няма никакъв дял в отбора.

Пуснахме обява за 225 места и получихме 6 500 предложения“ – допълва Камарудин. „Повечето от тях са малайзийски инженерни експерти, които в момента работят в чужбина; те са развълнувани от малайзийския отбор Лотус и са склонни да работят срещу по-ниско заплащане – това ще ни позволи да снижим разходите.

Засега Лотус има бюджет от 31 млн. евро. За сравнение – бюджетът на Ферари за изминалата година бе между 200 млн. и 270 млн. евро.