Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус възражда пълното си име

Лотус възражда пълното си име

30
0
????? ??????????

Екипът на Лотус Рейсинг във Формула 1 ще възроди напълно старото си име Тийм Лотус от епохата на Колин Чапман и напълно официално ще продължи неговите традиции. Това съобщи на малка пресконференция в хотел Пан Пасифик шефът на отбора Тони Фернандес.

И досега екипът бе в отлични отношения със семейството но Чапман, но най-после напълно са приключили преговорите със собственика на Лотус Карс, компанията Протон и с носителя на правата на тима Дейвид Хънт. Фернандес заяви, че е бил щастлив да плати в крайна сметка една добра цена за всичко, но заяви още, че така името Лотус ще се върне и в останалите категории състезания като Тийм Лотус в GP2 и Льо Ман. Екипът отново ще използва старото лого с инициалите на Антъни Колин Брус Чапман.

Промяната е съгласувана и с Бърни Екълстоун и няма да се отрази на евентуалния приход за тима от телевизионни права за настоящия сезон.

С чудесното си чувство за хумор Тони Фернандес заяви, че няма нужда да се притесняваме и че тимът си има двигател за догодина, но помоли да не избързваме и да изчакаме официалното съобщение дали това ще е Рено или ще се продължат отличните отношения с Косуърт. Още по-забавен бе Хейки Ковалайнен, който преди да започне официалната част седна на масата и обяви, че след малко ще ни обявят страшни новини – че купуват Мерцедес и Мика Хакинен се връща във Формула 1, но само като втори пилот след него! После обаче просто сподели, че е щастлив да остане в Лотус, където нещата наистина се подреждат добре.