Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус вече ще гонят отборите пред тях

Лотус вече ще гонят отборите пред тях

48
0

Като отлична определиха квалификацията си за Гран при на Испания от тима на Лотус. Ярно Трули и Хейки Ковалайнен се класираха съответно 19-и и 20-и и са пред съперниците си от новите тимове в Гран при.

– Резултатът ни не се промени [спрямо предишните], но пък значително намалихме разликата спрямо болидите пред нас. Вчера скоростта ми бе по-добра и поради тази причина не съм съвсем доволен от днешното си представяне. Понастоящем обаче дръпвахме пред основните си конкуренти и вече мислим да атакуваме намиращите се пред нас съперници. Все още ни предстои много работа, очакваме още по-добро темпо от автомобила, но нека първо видим какво ще се случи утре – коментира Трули, чийто повод за лекото недоволство бе промяната в баланса на болида спрямо вчерашните тренировки.

И финландският му колега бе доволен, след като постигна всички предварително поставени цели.

– Няма да разполагаме с подобни подобрения всеки уикенд, но според мен автомобилът ще става все по-бърз и по-бърз, като ще продължим да подобряваме времената си [за обиколка]. Що се отнася до утрешната надпревара, то нямам търпение да разбера как ще се справим с дългата дистанция – заяви Хейки.

След толкова обсъждане на новостите за Барселона постигането на резултати е наистина удовлетворяващо, допълни и шефът на тима Тони Фернандес. Според него Лотус в момента са на секунда и половина разлика спрямо класиращите се точно тях екипи.

– Като си помисли човек, че при стъпването ни на писта в Херес бяхме към 9 секунди назад, това е великолепно и се дължи на страхотно свършената работа на целия отбор Лотус – допълни той.