Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус все пак доволни от подобрението в скоростта си

Лотус все пак доволни от подобрението в скоростта си

42
0

Със смесени чувства си тръгва Лотус от Монте Карло, признаха от самия екип, след като демонстрираха впечатляващо подобрение на скоростта си по улиците на Княжеството, но и двете им коли не завършиха надпреварата.

– Състезанието беше фантастично от самото начало. Имах някои проблеми при рестартовете със загряването на гумите, но след като стигах оптималната температура, бях в състояние почти да поддържам темпото на Рено – ентусиазирано коментира Хейки Ковалайнен. – Натисках много здраво, поведението на болида бе фантастично с наистина прекрасен баланс.

Точно преди да отпадне финландецът почувствал проблем в управлението на колата си в десните завои.

– Стигнах до момента, когато вече не бе безопасно да продължавам. А в Монако рисковете са неоправдани и заради това се прибрах. Но въпреки всичко съм доволен. Отново показахме, че сме най-добри от новите екипи и почти настигнахме групата пред нас – допълни Хейки.

Ярно Трули от своя страна претърпя катастрофа броени обиколки преди финала и за него уикендът не бе толкова добър.

– Имаше проблем с единия от пистолетите (за завиване гайките на колелата – б.р.) по време на спирането ми в бокса. След това бях блокиран зад едната кола на Испания Рейсинг и се опитвах да намеря място да я изпреваря. Накрая Карун [Чандок] като че ли намали във втория и третия сектор, а вече го бях видял да оставя малко място в Раскас. Затова и опитах да се провра, но се ударихме и това бе краят. Като цяло обаче чувствам, че вървим в правилната посока с отбора – бе изявлението на италианеца.