Начало Избрани Лоусън иска титулярно място в F1 през 2024-та: Не мисля, че мога...

Лоусън иска титулярно място в F1 през 2024-та: Не мисля, че мога да се задоволя с нещо по-малко

648
0
Лиам Лоусън
Лиам Лоусън, снимка Ред Бул Контент Пуул

Лиам Лоусън иска титулярно място в F1 през 2024-та. Пилотът на Алфа Таури разкри, че се е влюбил в световния шампионат и няма да се задоволи „с нещо по-малко“ от това да остане на стартовата решетка и през следващата година.

Лоусън направи изненадващ дебют в F1 по време на уикенда в Зандвоорт. Младият новозеландец замества Даниел Рикиардо. Осемкратният победител в F1 катастрофира във втората тренировка и контузи едната си китка.

Лоусън направи доста добро впечатление зад волана на Алфа Таури AT04. Първо той финишира 13-ти в хаотичната Гран при на Нидерландия. Седмица по-късно той остана 11-ти на Монца и бе много близо до зоната на точките. В допълнение, Лоусън бе пред по-опитният си съотборник Юки Цунода и в двата старта

Този уикенд Лоусън се състезава в Сингапур. Пилотът на Алфа Таури няма никакъв опит на уличното трасе в Марина Бей. Вчера той заяви, че се чувства много добре в F1 и иска да остане тук още дълго време.

„Очевидно това е голяма адаптация и много неща трябва да се научат много бързо“, каза Лоусън.

„Мисля, че на Монца беше малко по-просто. Това е писта,  която познавах по-добре и имах повече подготовка на нея. Но сега вярва, че този уикенд е малко по-сложен, тъй като съм на нова писта. Въпреки това съм развълнуван“, добави състезателят на Алфа Таури.

Според Лоусън каза, няма един конкретен аспект от досегашния му опит, който да се е откроил.

„Всъщност не е едно нещо, а много такива. Автомобилът вероятно е най-голямото нещо сам по себе си. Това са и нещата, които идват с него, като различни видове сликове и интермедии в Зандвоорт. Това е нещо, което не бях правил преди. Като цяло съм в по-голям отбор – мисля, че това са много неща, а не само едно.“

От Алфа Таури все още не са обявили пилотския си състав за догодина. Според последните слухове, тимът от Фаенца може би ще запази Юки Цунода и ще избере за негов съотборник някой измежду Рикиардо и Лоусън. Самият новозеландец каза, че иска да бъде пилот в F1 на пълен работен ден и „няма да се задоволи с нещо по-малко“.

„Сега, след като опитах F1, определено се влюбих в нея. Искам да остана тук възможно най-дълго. Не мисля, че мога да се задоволя с нещо по-малко“, каза Лоусън.

„Сега просто щесе възползвам максимално от ситуацията. После ще видим какво ще се случи. Като цяло възможността да караш в F1 е много рядка, така че просто трябва да се възползвам максимално от нея“, завърши пилотът на Алфа Таури.