Начало Други Любен Каменов най-бърз в тренировките на Шипка-Дамасцена

Любен Каменов най-бърз в тренировките на Шипка-Дамасцена

85
0
Илия Царски

Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 8 беше най-бърз и в 3-те тренировъчни манша на планинско изкачване Шипка-Дамасцена, 5-и кръг от националния шампионат. Състезанието е кандидат и за кръг от Европейската купа за следващата година.

Миналогодишният шампион постигна 2:26.110 мин във втория манш, което бе най-доброто постижение за деня. Каменов участва за първи път на състезание у нас този сезон, като класирането му няма да се зачита за шампионата, тъй като кара с гориво биоетанол, което не е разрешено за използване у нас.

Второ време постигна лидерът в шампионата Юлиян Телийски с Мицубиши Лансър Ево 9, който също постигна най-добрия си резултат – 2:33.500 мин, във втория манш. Телийски е първи и в клас HC2. Трети се нареди Ники Златков със своето Ауди Куатро S1.

Челната шестица допълниха Христо Манолов, Илия Царски и Пламен Камбуров, всичките с Мицубиши Лансър Ево 9. Отлично каране направи дебютантът на планинско Иван Влъчков, който със своята Хонда Сивик даде 7-о време. Шампионът на писта в Туринг бе и най-бърз в клас HC3, постигайки 2:44.490 мин.

В хода на тренировките Иван подобри времето си с 10 секунди. Основният му съперник в класа Стефан Стоев бе много бърз в първия манш и бе с по-добро време от Иван, но след това счупи скоростна кутия и не е ясно дали ще участва в състезателните 2 манша утре.

В клас HC4 най-бърз бе Йордан Тодоров със Ситроен Саксо, а в RC4 най-добро време постигна Динко Иванов със Ситроен C2 R2 от АСК Стара Загора.

Утре от 9:30 часа е официалното откриване на надпреварата, а след преминаването на двата състезателни манша ще дойде време за награждаването, което е от 15:30 часа.