Начало MotoGP News Лука Марини с най-добро време във втория ден от тестовете в Индонезия

Лука Марини с най-добро време във втория ден от тестовете в Индонезия

970
0
Maндалика
Maндалика, снимка RNF Ямаха

Лука Марини с най-добро време във втория ден от предсезонните тестове в Индонезия. На пистата Мандалика пилотът на VR46 Дукати завъртя най-бързата обиколка за 1:31.289, като изпревари с около две десети Марк Маркес с Хонда. Трети финишира Маверик Винялес с Априлия. Разликите между състезателите става все по-малки, като топ 10 бе събран в рамките на по-малко от половин секунда.

Условията на Мандалика бяха малко по-добри в сравнение с вчерашния ден. Този път дъждът успя да заобиколи района около пистата, което позволи на пилотите да свикват с конфигурацията и особеностите на трасето на остров Ломбок.

След като вчера имаха проблеми, днес Дукати сериозно вдигнаха темпото. Изненадващо най-бързата машина на италианците бе Лука Марини. Пилотът от отбора на Роси направи голям скок от мотор от 2019 до такъв от 2022. Присъствието на Дукати в топ 10 бе засилено от пилотите на Прамак Йохан Зарко и Хорхе Мартин, Енеа Бастианини от екипа на Грезини и Франческо Баная със заводския мотоциклет. Най-бързият новобранец отново беше Фабио Ди Джанантонио, който продължава да трупа опит с миналогодишния мотор Десмоседичи GP21.

Денят за Хонда също бе много добър. Новата версия на RCV213V очевидно се чувства много добре в Индонезия. След като Пол Еспаргаро даде най-добро време в първия ден, сега Маркес бе най-близо до върха. Шесткратният световен шампион даде второ време и направи 74 обиколки. Съотборникът му остана на 8-ма позиция, а Такааки Накагами ии Алекс Маркес заеха съответно 15-то и 16-то място.

Отборът на Априлия продължаваше да блести и във втория ден от изпитанията на Мандалика. Маверик Винялес завърши на трета позиция, което още един окуражаващ резултат на италианската марка. Въпреки това той заяви, че има места, на които може да се представи още по-добре. Съотборникът му Алейш Еспаргаро за пръв път не намери място в челната десетка. Испанският състезател остана 14-ти, след като претърпя инцидент на завой номер 12.

Световният шампион Фабио Куартараро отново бе най-бързият състезател, който караше Ямаха. Французинът финишира на четвърта позиция и записа 68 обиколи. Франко Морбидели продължаваше да се подобрява и стигна до 12-тата позиция. Андреа Довициозо отново бе в по-задната част на класирането след като имаше падане в първия сектор на пистата в Индонезия.  Италианецът изоставаше с около секунда от своя сънародник Лука Марини.  Дарън Байндър отново твърдо заемаше последната позиция.

Жоан Мир бе най-бързият пилот на Сузуки. Световният шампион от 2020 завърши пети, като записа напълно идентично време с Йохан Зарко от екипа на Прамак Дукати. Испанецът имаше падане на 11-ти завой. За щастие той се отърва без никакви наранявания. Алекс Ринс не намери място в топ 10. Мир заяви, че някои членове на екипа са в изолация, което е направило денят по-труден за него и Ринс.

При КТМ Брад Байндър остана 11-ти. Южноафриканецът бе начело в по-ранната фаза на теста, но загуби време. Въпреки това той направи 53 обиколки и бе доволен от шасито на новата версия на RC16. Мигел Оливейра завърши на 18-та позиция с направени 84 тура. Раул Фернандес бе вторият най-бърз  сред новобранците, следван от Марко Безеки, Реми Гарднър и Дарън Байндър.