Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лукас ди Граси пристигна в България по покана на ING

Лукас ди Граси пристигна в България по покана на ING

56
0

14 ноември. 10:30 часа. Закрита картинг писта в ж.к Дружба.
Навън е хладно, а в интерес на истината и вътре не е много по-различно. В преддверието на самото трасе обаче е приятно и топло и именно там са се събрали неколцина журналисти, които са дошли да се срещнат с тест пилота на Рено, Лукас ди Граси. 24-годишният бразилец пристига за първи път в България по покана на ING – основен спонсор на отбора на Рено за сезони 2007-2009 г.

Ди Граси премина през преддверието, където са журналистите, и през това време му се обясниха някои детайли около начина на протичане на събитието. Момчил Манчев контролира всичко и покани журналистите на самото трасе, където любезният ди Граси отговори на всички зададени му въпроси. Бразилецът бе облечен със състезателния екип на тима, като бе видимо, че му е малко студено – дори от време на време потриваше ръце,за да се стопли. Момчил покани гостите да задават своите въпроси, като премина с микрофон през всички желаещи. За допълнително удобство организаторите бяха поканили и преводач, който осъществява комуникацията с пилота.

След частта с въпросите ди Граси направи няколко обиколки на непознатото за него трасе, с което подгря и журналистите за предизвикателството пред тях – станалата традиционна за журналистите ING Sofia Grand Prix. Победител стана Велко Райчев от МС Тийм. Журналистът записа най-добрата обиколка за деня, като се изключат туровете, направени от ди Граси. В края на краищата разликата между журналиста и пилота бе по-малко от една секунда в полза на бразилеца. Явно бе, че състезателят караше за удоволствие. Накрая ди Граси награди първите трима, като победителят получи билет за Гран при на Унгария през 2009 година.

Лукас ди Граси взе участие и в HR форума “Работодателят като марка”. По време на своето представяне атрактивният бразилец разказа за това какво е да си пилот от Формула 1, как пилотът допринася за изграждане имиджа на отбора и как отборът помага за професионалната подготовка и развитие на членовете на своя екип. Събитието се проведе от 14:00 часа в Националния дворец на културата.

Очаквайте интервю с пилота